MS genezen via onderzoek

Genezing voor MS

De ziekte MS is vooralsnog niet te stoppen, omdat de oorzaak niet bekend is. Onderzoek is de sleutel om MS de wereld uit te helpen. Dankzij onderzoek begrijpen wetenschappers MS is steeds beter, maar er zijn nog genoeg ontbrekende stukjes. De MS-Hersenbank is een voorbeeld van recente onderzoek successen. De MS-Hersenbank verzamelt hersenmateriaal van mensen met en zonder MS die een speciaal donorcodicil hebben getekend. Dit hersenmateriaal wordt beschikbaar gesteld aan MS-onderzoekers en maakt het hen mogelijk om het ziekteproces beter te onderzoeken.

Ook de ontwikkeling van MRI-techniek (magnetic resonance imaging) en de beschikbaarheid van MRI-scanners in ziekenhuizen is zeer belangrijk voor onderzoek naar MS. Met behulp van MRI-scans en een neuro-radioloog is het tegenwoordig mogelijk beter de diagnose MS te stellen. Verder heeft onderzoek geleid tot nieuwe inzichten rond cognitieve revalidatie. Vroeger dacht men dat de lichamelijke en ook geestelijke invalidatie bij MS alleen maar voortschrijdt. Echter, de cognitie ofwel ‘het leer- en denkvermogen’ blijkt mogelijk te revalideren en kan dus wellicht langer (goed) blijven.

Mission Summit gelooft er sterk in dat wetenschappelijk onderzoek de weg voorwaarts is voor het oplossen van deze zenuwslopende ziekte. Daarom richt Mission Summit zich op fondsenwerving om meer wetenschappelijk onderzoek (Project Y) mogelijk te maken. Om het geworven geld door Mission Summit op een goede manier te besteden is een partnership aangegaan met Stichting MS Research. Het onderzoeksvoorstel wordt onafhankelijk getoetst door de wetenschappelijke raad van Stichting MS Research en krijgt daarmee een officieel oormerk.

Lees verder over:

Steun Mission Summit in de strijd tegen MS. Doneer veilig met iDeal.