Terug

Bekijk Niels van Buren op de top van Mount Everest

27 Mei - Amsterdam

Bekijk Niels van Buren op de top van Mount Everest

Op 20 mei 2016 stond Niels van Buren na een loodzware beklimming op de top van de Mount Everest. Hiermee is hij de eerste mannelijke MS patiënt die hierin is geslaagd. Een geweldige prestatie en een bijzonder moment. Onderstaand filmpje van Metro Nieuws geeft een weergave van Niels van Buren terwijl hij op de top van de Mt. Everest staat:

We zijn uiteraard erg blij en trots dat het Niels van Buren gelukt is de top te bereiken en dat hij inmiddels veilig afgedaald is. Helaas is dat niet vanzelfsprekend en we zijn geschokt door het nieuws van de dood van een aantal bergbeklimmers die gelijktijdig met Niels Everest beklommen. Een van hen is de Nederlander Eric Arnold. Stichting Mission Summit wil dan ook alle nabestaanden veel sterkte wensen.

Metro Nieuws heeft MS patiënt Niels van Buren gevolgd tijdens zijn beklimming en video's gemaakt. Onderstaande video's geven een impressie van het basiskamp en van voorbereidingen die Niels heeft gemaakt voor zijn expeditie. Je kunt ze hieronder bekijken.

Niels van Buren heeft alles gegeven om de top van Mount Everest te bereiken in zijn strijd tegen de ziekte MS. Help jij mee voor een wereld zonder MS? Steun ons vandaag nog of sms MS naar 4333 en doneer direct € 3,-!