Terug

Mission Summit 2021; nog één keer knallen!

18 Juli - Haarlem

Mission Summit 2021; nog één keer knallen!

Op 20 mei 2016, vijf jaar geleden, trotseerde Niels van Buren sneeuw, wind en weinig zuurstof. Hij deed iets wat maar weinig mensen ooit in hun leven zullen doen. Hij bereikte de allerhoogste plek van de wereld, de top van Mount Everest! Een lang gekoesterde droom, waar hij jarenlang naar toe had gewerkt en hard voor had getraind. Niels deed dit niet zomaar, maar met de missie om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar MS.

Met diezelfde missie is 10 jaar geleden Mission Summit opgericht. Het begon klein met een groep van 9 vrienden die de Kilimanjaro beklom en daarmee geld ophaalde voor onderzoek naar MS. Inmiddels is Mission Summit uitgegroeid tot een organisatie waar veel mensen direct of indirect bij betrokken zijn of zijn geweest. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel evenementen georganiseerd om onderzoek ‘Project Y’ van het MS Centrum van VUmc mogelijk te maken. De Mont Ventoux werd per fiets bedwongen bij Klimmen tegen MS, het prachtige event van onze bevriende partner Moves. Er kwamen barbecues, sponsorlopen, verkoopacties, bingo’s, veilingen en wijnavonden. Er werden letterlijk en figuurlijk bergen verzet. Mission Summit teams beklommen de Gran Paradiso, Mont Blanc, Breithorn én opnieuw ging een team naar Kilimanjaro. Prachtige uitdagingen en veel mooie herinneringen.

Mission Summit stopt 

Maar aan alles zit een einde en we voelen dat het tijd wordt om deze mooie Mission Summit periode af te sluiten. Niet omdat geld voor onderzoek naar MS niet nog heel hard nodig is, maar omdat we op een andere manier onze betrokkenheid zullen gaan invullen. Maar we stoppen niet zonder nog één keer van ons te laten horen. Nog één keer gaan we knallen. Nog één keer stellen we een BHAG (big hairy audacious goal) en willen we, samen met jou, dit jaar 10.000 euro ophalen voor onderzoek naar MS.