Terug

Mont Blanc expeditie 2017

17 Juli - Amsterdam

Mont Blanc expeditie 2017

Mission Summit Mont Blanc expeditie 2017

Ben jij klaar om jouw eigen bergen te verzetten dit jaar? Mission Summit daagt je uit om van 17 tot en met 25 juli van dit jaar tenminste 1 item van jouw bucketlist af te strepen en de ultieme uitdaging aan te gaan: het beklimmen van de hoogste berg van west Europa; de Mont Blanc!

WAAROM?

In Nederland hebben ongeveer 17.000 (1 op 1.000) mensen de ziekte multiple sclerose (MS), wereldwijd zijn dat er meer dan 2,5 miljoen. Deze ziekte aan het centrale zenuwstelsel heeft een grote impact op de levens van MS-patiënten, aangezien de ziekte chronisch is en kan leiden tot zware fysieke en cognitieve beperkingen. Bovendien zitten mensen met MS hun hele leven vast aan een medicatietraject. Er is namelijk nog geen genezing voor MS.

De deelnemers met MS hebben een vorm van MS waarbij zij nog relatief veel kunnen. Zij voelen daarmee een grote verantwoordelijkheid om hun verhaal te gebruiken om MS onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Met de poging tot de beklimming van de Mont Blanc (de hoogste berg in west Europa) wordt dit het eerste team met MS patiënten dat de Mont Blanc beklimt.

ONDERZOEK VUMC MS CENTRUM

Mission Summit gelooft er sterk in dat wetenschappelijk onderzoek de weg voorwaarts is voor het oplossen van deze zenuwslopende ziekte. Daarom is deze expeditie gekoppeld aan fondsenwerving voor nieuw onderzoek naar de ziekte MS. Het doel is om minimaal € 10.000,- op te halen. Dit bedrag gaat naar het onderzoek, geïnitieerd door Prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam: ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’.

MOVE YOUR MOUNTAINS!

Mission Summit biedt jou in samenwerking met Mountain Network de kans om samen met het team mee te klimmen. Tegen een aantrekkelijke prijs kun jij onderdeel worden van het Mission Summit team. Om deze unieke ervaring mee te mogen maken, zal je dus jouw eigen bergen moeten gaan verzetten.

Het doel is € 10.000,- in te zamelen en daar is jouw hulp bij nodig! Voorwaarde aan deelname is het ophalen van minimaal € 1.000,- sponsorgeld bovenop de basiskosten. Hoe, daar ben je helemaal vrij in! Download voor ideeën het 5 etappe plan hier of maak hier een actiepagina aan.

PROGRAMMA EN KOSTEN

Wanneer: 17 tot en met 25 juli 2017

Dag 1. Aankomst Chamonix
Dag 2. Mer de Glace training
Dag 3. Aanloop rifugio Vittorio Emanuele II (2735m)
Dag 4. Beklimming Gran Paradiso (4061m)
Dag 5. Rustdag – klimmen in Chamonix
Dag 6. Aanloop Tête Roussehut (3167m)
Dag 7. Beklimmingen Mont Blanc (4810m) – slapen Goûter hut (3835m)
Dag 8. Reservedag topbeklimming – retour Chamonix
Dag 9. Vertrek

Om deel te nemen aan de Mont Blanc expeditie heb je geen bergsportervaring nodig. Je hebt een goede basisconditie nodig en vooral een flinke dosis motivatie. Bergwandelervaring is zeker een pré.

Deelnamekosten bedragen 2.200 euro* (exclusief reiskosten).

HEB JE INTERESSE? 

Wil je jezelf uitdagen en heb je interesse om mee te gaan? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan info@mission-summit.nl

* Er wordt nog naar sponsoring gezocht waardoor de kosten mogelijk nog lager worden.