Terug

Klimmen tegen MS

9 Juni - Mont Ventoux

Klimmen tegen MS

Ieder jaar organiseert stichting Klimmen Tegen MS de beklimming van de Mont Ventoux. Belangstellenden kunnen dan 1, 2 of 3 x per fiets de berg beklimmen die ook wel de Reus van de Provence genoemd wordt. Diegene die het drie keer op een dag volbrengt mag zich laten inschrijven in het register Cinglés Du Mont Ventoux, vrij vertaald de club van dwazen van de Mont Ventoux. Ook het logo van Mission Summit staat op het wielershirt van KlimmenTegenMS dat door alle 800 deelnemers gedragen werd.

Deelnemers betalen startgeld om de evenementkosten te dekken. Daarnaast verzamelen zijn sponsorgeld voor de strijd tegen MS. De tussenstand van de totaalopbrengst is inmiddels opgelopen tot bijna € 587.000,=.

Op 9 juni 2014 stonden om 07:00u vijf mannen en een vrouw van het Mission Summit fietsteam gespannen aan de start in Malaucène aan de voet van de Mont Ventoux. Niels, Erik, Pavel, Erik, Evelien, Onno en Jan Hein hebben de maanden ervoor flink getraind. Zij hebben met elkaar en met anderen enkele grote toertochten afgelegd.

De Mont Ventoux per fiets bedwingen is een flinke uitdaging. Het is een zonovergoten dag geworden met temperaturen die opliepen tot veertig graden. Het team heeft uitzonderlijk gepresteerd. Evelien verdient een eervolle vermelding omdat zij als voor de derde keer op de top is aangekomen. Omdat zij drie keer aan de top stonden, mogen de fietsers van Mission Summit zich nu inschrijven in het register ‘Cinglés du Mont Ventoux’, voor zover dat nog niet is gebeurd. Het is een eervolle prestatie.

Bas Vogelsangs, voorzitter van Mission Summit, runde samen met zijn vrouw Brigitte en enkele andere vrijwilligers de verzorgingspost op de top van de Mont Ventoux. Het was er gezellig en er heerste een bijzondere stemming van saamhorigheid. Peter Peeperkorn masseerde de getergde spieren van de sporters. Lotte van Trigt beheerde de conversaties op Facebook en Twitter. Dat leverde veel reacties op en aandacht voor Multiple Sclerose.

Voor Niels en Jan Hein gaat de agenda in zeer snel tempo vooruit. De fiets mag in de garage en het bergbeklimmersmateriaal moet gecheckt worden. Over drie weken worden zij verwacht aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen. Daarvoor zijn zij de aankomende weken al te vinden in de klimhallen van Mountain Network.