Terug

Mission Summit goes Kilimanjaro in 2019!

3 Januari - Amsterdam

Mission Summit goes Kilimanjaro in 2019!

Ben jij klaar om jouw eigen bergen te verzetten in 2019? Mission Summit daagt je uit om voor eind 2019 tenminste één item van jouw bucketlist af te strepen en de ultieme uitdaging aan te gaan: het beklimmen van de hoogste berg van Afrika; de Kilimanjaro!

Mission Summit is in 2011 ontstaan toen een vriendengroep zich ten doel had gesteld om de Kilimanjaro te beklimmen. Toen bij een van de vrienden MS werd geconstateerd, kreeg dit doel een extra lading. De vrienden besloten om hun doel te koppelen aan fondsenwerving om MS de wereld uit te helpen. Het is nu tijd voor een nieuwe beklimming!

WAAROM?

In Nederland hebben ongeveer 17.000 (1 op 1000) mensen MS, wereldwijd zijn dat er meer dan 2,5 miljoen. Deze ziekte aan het centrale zenuwstelsel heeft een grote impact op de levens van MS-patiënten en hun omgeving, aangezien de ziekte chronisch is en mensen met MS hun hele leven vastzitten aan een medicatietraject. Er is namelijk nog geen oplossing voor MS.

Met het beklimmen van de Kilimanjaro wil Mission Summit MS onder de aandacht brengen bij het grote publiek. De deelnemers aan de beklimming zullen zich inspannen om meer aandacht te vragen voor MS en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Met de poging tot de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg in Afrika, wordt een uniek team van MS-patiënten, vrienden en familie geformeerd die met elkaar de strijd tegen MS én een hele mooie sportieve uitdaging aangaan.

Er zullen zowel mensen met MS als mensen zonder MS mee gaan. De deelnemers met MS hebben een vorm van MS waarbij zij nog relatief veel kunnen. De deelnemers voelen een grote verantwoordelijkheid om MS onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.

ONDERZOEK VUMC MS CENTRUM

Mission Summit gelooft dat wetenschappelijk onderzoek de weg voorwaarts is voor het oplossen van deze zenuwslopende ziekte. Daarom is deze expeditie gekoppeld aan fondsenwerving. Het doel is om minimaal € 50.000,- op te halen. Dit bedrag komt ten goede aan het onderzoek ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’. Dit onderzoek is geïnitieerd door Prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam en tevens ambassadeur van Mission Summit

Meer informatie over Project Y is te vinden op de site van het VUmc.

MOVE YOUR MOUNTAINS!

Mission Summit biedt jou in samenwerking met de Mountain Network de kans om mee te klimmen. Tegen een aantrekkelijke prijs kan jij onderdeel worden van het Mission Summit team. Om deze unieke ervaring mee te mogen maken, zal je dus jouw eigen bergen moeten gaan verzetten.

Het doel is om € 50.000,- op te halen en daar is jouw hulp bij nodig! Voorwaarde aan deelname is het inzamelen van minimaal € 1.000,- sponsorgeld bovenop de kosten die gepaard zullen gaan met de reis en de beklimming. Hoe? Daar ben je helemaal vrij in! Download voor ideeën het 5 etappe plan of maak hier een actiepagina aan.

PROGRAMMA EN KOSTEN

De datum staat nog niet vast maar de beklimming zal, gezien de weersomstandigheden op de Kilimanjaro, plaatsvinden tussen september en november 2019. De beklimming duurt ca. 7 dagen. Om een idee van het programma te krijgen kun je alvast even kijken op de website van Mountain Network

De verwachte deelnamekosten (excl. reis) zijn circa € 2.700,-

ERVARING EN FYSIEKE CONDITIE

Om deel te nemen aan de Kilimanjaro expeditie heb je geen bergsportervaring nodig. Wel heb je een goede basisconditie nodig en vooral een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen. Bergwandelervaring is zeker een pré. In de voorbereiding en informatiesessies wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed en bespreken we de mogelijkheden om met elkaar te trainen ter voorbereiding

HEB JE INTERESSE?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan info@mission-summit.nl

We zijn momenteel aan het inventariseren wie er interesse heeft en zullen in januari een informatiebijeenkomst organiseren. Daarna zullen we het team samenstellen.