Terug

Expeditie training

31 Mei - Alpen

Expeditie training

Trainings- en hoogtestage

Ter voorbereiding aan de Peak Lenin Expeditie wordt een trainings- en hoogtestage georganiseerd in het Mont Blanc massief in Frankrijk en in Wallis in Zwitserland. Doel is enerzijds om de klimmers van Mission Summit ruime ervaring op te laten doen met het verblijven in tenten in het hooggebergte, waaronder tent opzetten en afbreken in de sneeuw, overnachten in Alpiene omstandigheden (koude temperaturen en wind), zelfstandig eten bereiden door te koken op branders. Daarnaast wordt veel aandacht gegeven aan technieken die ook nodig zijn bij de beklimming van de Peak Lenin (stijgklemtechniek, spleten oversteken, diverse touwtechnieken, e.d.). Ook de conditie van de deelnemers wordt flink op de proef gesteld, waaronder een aantal tochten met zware bepakking en de beklimming van de Mont Blanc via de technische ‘trois Mont Blancs’ zijde.

Programma

Dag 1: Aankomst Chamonix, overnachting chalet Tissieres.

Dag 2: Beklimming Aiguille du Midi (3842 m) via Arête des Cosmiques of traverse van Pt Lachenal met oefenen van zekeren in de sneeuw, stoppen van een val op een sneeuwhelling, oefenen met stijgklem). Overnachting chalet Tissieres.

Dag 3: Beklimming van de L’index (technische rotsgraat) waar oefeningen gedaan worden met abseilen en klimmen in steil terrein. Overnachting chalet Tissieres.

Dag 4: Reis met eigen vervoer naar Zermatt. Overnachting in tent op de top van klein Matterhorn (3980 m). Overnachting in tent.

Dag 5: Overschrijding van de Breithorn (4164 m). Overnachting in tent.

Dag 6: Beklimming van de Castor (4226 m) of Pollux (4092 m). Terugreis naar Chamonix. Overnachting in chalet in Chamonix.

Dag 7: Rustdag. Overnachting in chalet in Chamonix.

Dag 8: Beklimming van de Tour Ronde (3792 m). Overnachting in tent.

Dag 9: Traverse van de gletsjer de Vallee Blanche en beklimming Mont Blanc du Tacul (4248 m). Overnachting in tent.

Dag 10: Beklimming van de Mont Blanc via de ‘Trois Mont Blanc’. Deze beklimming loopt via de Tacul en de Mont Maudit (4465 m) naar de top van de Mont Blanc (4810 m). Overnachting in tent.

Dag 11: Retour Chamonix via Aiguille du Midi. Overnachting chalet in Chamonix.

Kom ook in actie

De expeditie is opgezet door ons partner Mountain Network. Wil je in actie komen voor Mission Summit en een langgekoesterde droom realiseren door bijvoorbeeld de Mont Blanc te beklimmen? Informeer via info@mission-summit.nl over hoe jij in actie kunt komen. 

Volg je onze klimmers en vind je het leuk om te weten hoe hun training er uit ziet? Volg ons dan op Facebook