Terug

Evelien

Ik ben Evelien en ik ben 30 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Niels in Haarlem en werk bij Reade, een instelling voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam, als bedrijfseconomisch adviseur. Mijn vrije tijd besteed ik aan hardlopen, racefietsen, koken en saxofoon spelen. En aan Mission Summit natuurlijk. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met mijn familie en vrienden.

Waarom zet je je in voor Mission Summit?

Sinds mijn vriend Niels in 2010 te horen heeft gekregen dat hij MS heeft, zijn we beiden actief betrokken bij de strijd tegen MS. In 2011 hebben we samen met vrienden Mission Summit opgericht en sindsdien doen we met Mission Summit ons uiterste best zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek met de hoop dat er ooit een einde komt aan die vreselijke ziekte.  

Wat doe je binnen het team?

Ik zit in het bestuur van Stichting Mission Summit als secretaris. Ik plan de vergaderingen in, maak de agenda en notulen en help bij de organisatie van evenementen.

Ga je zelf nog bergen beklimmen?

Ik heb in 2011 de Kilimanjaro beklommen met team Mission Summit en dat was een fantastische ervaring. In 2016 was ik onderdeel van het Support Team, dat Niels naar Basecamp van Mount Everest heeft begeleid. Verder blijf ik lekker op de grond en support ik de deelnemers die straks hun bergen gaan verzetten. Ik weet hóe leuk dat is!