Terug

Bas

Ik ben Bas Vogelsangs en woon in het prachtige ’s-Hertogenbosch, ik ben getrouwd met Brigitte en als ondernemer werkzaam binnen de duurzame energie. Als echte Bourgondiër houd ik van lekker eten en drinken hetgeen ik graag combineer met een goed gesprek. Een aantal keer per week ga ik hardlopen om hiermee mijn bourgondische levensstijl te compenseren.

Waarom zit je in Mission Summit?

Ik bewonder de motivatie van mijn goede vriend Niels om te vechten tegen zijn ziekte MS. Het is prettig samen te werken met zulke gemotiveerde mensen aan een zeer belangrijk doel; een wereld zonder MS. Deelnemen aan Mission Summit 1.0 heeft me naast de fantastische ervaring van de Kilimanjaro beklimming ook geleerd dat ik veel voldoening haal uit het organiseren van een dergelijke missie. De samenwerking binnen het team, de hulp uit soms onverwachte hoek, de problemen die je samen overwint – dit alles maakt dat ik heel graag weer deelneem aan Mission Summit 2.0!

Wat doe je binnen het team?

De activiteiten van onze missie zijn ondergebracht in een officiële stichting “Mission Summit”. Ik ben de voorzitter van het bestuur van deze stichting. Samen met de twee andere bestuursleden coördineren wij de verschillende activiteiten en zien we erop toe dat de doelstellingen van de stichting worden bewaakt.

Ga je zelf nog bergen beklimmen?

Het project Mission Summit 2.0 strekt zich uit over een periode van drie jaar en vormt voor mij de berg die ik wil beklimmen. Alle facetten die horen bij een bergbeklimming zullen (in ieder geval figuurlijk) aan de orde komen. Het lijkt mij fantastisch deze expeditie te mogen maken, de fysieke top laat ik graag aan Niels.