Project Y

Wetenschappelijk onderzoek om MS te kunnen genezen

De ziekte multiple sclerose is ongeneeslijk. Stichting Mission Summit zet zich in om dit te veranderen en zo te komen tot een wereld zonder MS. We geloven er sterk in dat wetenschappelijk onderzoek de manier is om dit doel te kunnen bereiken. Daarom komen alle donaties en giften die wij ontvangen ten behoeve van nieuw wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek heet Project Y.

Project Y is nieuw onderzoek van het VUmc

Project Y is nieuw onderzoek naar MS wat in de planning staat. Om dit onderzoek te realiseren is nog veel geld nodig. Jouw hulp is dus hard nodig! Kijk hier wat jij kunt doen in de strijd tegen MS!

Met dit onderzoek, dat zal worden uitgevoerd door Mission Summit ambassadeur prof. dr. Bernard Uitdehaag, moet meer inzicht in de ziekte worden verkregen. Het onderzoek richt zich op de vraag waarom het met de ene patiënt met multiple sclerose lange tijd relatief goed gaat, terwijl de ander al snel veel beperkingen heeft. "Als we weten welke ziektemechanismen de beperkingen veroorzaken, kunnen we gerichter ingrijpen", aldus prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam. 

Project Y is een grote studie onder alle Nederlanders met MS die in 1966 zijn geboren. Mensen die in 1966 geboren zijn, hebben over het algemeen al langere tijd MS en daardoor is het verloop van hun ziekte duidelijk. Daarom is dit een geschikte groep voor het onderzoek. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over Project Y, stuur dan een e-mail naar projecty@vumc.nl
Kom je in aanmerking voor deelname aan dit onderzoek (je bent in 1966 geboren en je hebt MS), vermeld dit dan aub in je mail.

Meer informatie over Project Y kun je vinden op deze informatiepagina van het VUmc.