Over de stichting

Geschiedenis

Stichting Mission Summit is opgericht in 2011, toen een groep van 9 vrienden besloot de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen. Vlak voor de beklimming kreeg Niels van Buren de diagnose MS. Dit weerhield hem niet van deelname. Sterker nog, bij besloot de strijd aan te gaan met zijn ziekte. De vriendengroep besloot de beklimming van de Kilimanjaro aan een goed doel te koppelen. Dat werd vanzelfsprekend MS. Er werd een stichting opgericht met de naam Mission Summit en met het organiseren van diverse evenementen, zoals een benefietconcert van De Hint Bigband, een Gala in Holland Casino en een Masterclass op Universiteit Nyenrode, werd geld ingezameld. Hiermee heeft Mission Summit ruim 35.000 euro opgehaald voor onderzoek naar MS.

Mission Summit gaat verder

Mission Summit gaat nu een stap verder. Niels van Buren heeft de ambitie om in 2016 de eerste Nederlander met MS te zijn die de Mount Everest bedwingt. Veel MS-patiënten moeten iedere dag een spreekwoordelijke berg beklimmen om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. Met het beklimmen van de Mount Everest wil Niels laten zien dat hij niet bij de pakken neerzit en dat het leven na de diagnose nog steeds mogelijkheden biedt.

Het beklimmen van de Mount Everest is een enorme uitdaging die alleen in een meerjarenplan en met de hulp van vrienden tot uitvoering kan komen. Een plan met steeds hogere doelen, tot er geen hogere meer is.

Inmiddels is het Niels gelukt de top van Mount Everest te bereiken. Hiermee is Niels van Buren de eerste man met MS ter wereld die op de top van de hoogste berg ter wereld heeft gestaan. Een unieke prestatie, waarmee Niels wil laten zien wat er mogelijk is als je gelooft in je dromen en aandacht wil vragen voor de ongeneeslijke ziekte die MS nog steeds is.

Ook meedoen en delen in die vriendschap? Sluit je dan vandaag nog aan bij Mission Summit, friends for life.

SAMENWERKING MISSION SUMMIT EN MOVES

Februari 2015 - Samen brengen we dingen in beweging. Trots zijn we te kunnen meedelen dat 2 initiatieven in de strijd tegen MS de krachten bundelen. Met hetzelfde doel voor ogen, een wereld zonder MS, werken Mission Summit en Moves intensief samen op het gebied van communicatie en het succesvol creëren van fundraising events. Meer weten over Moves, ga naar www.moves.ms.