Terug

Margot van Brakel

 

Van Homo sapiens naar homo conexus - van hoofd naar hart 

Over de persoonlijke reis van Margot om niet meer vanuit het hoofd, maar vanuit het hart te leven. Deze reis gaat gepaard met overpeinzingen over de mens en de toekomst van de mens.Hoe de toekomst eruit ziet dat weet niemand, maar dat de digitale wereld steeds sneller gaat is te merken. Margot is positief over kunstmatige intelligentie. Maar dan moet er wel iets fundamenteels in onze maatschappij veranderen.

‘Als robots straks het werk van ons gaat overnemen, waar staan wij dan in de wereld? Wat is onze functie? Onze maatschappij is nu heel erg gericht op presteren. Dat zie je bijvoorbeeld in het onderwijs. Er wordt gelet op het halen van goede cijfers en daarna wordt er op het werk alleen gekeken naar de resultaten. In een toekomst waarin machines intelligenter zijn dan wij, is het belangrijk om juist te kijken naar wat ons onderscheidend maakt. We zitten veel in ons hoofd, omdat we dat zo geleerd hebben. Hierdoor hebben we een groot gedeelte van ons gevoelsleven laten liggen. Juist dankzij kunstmatige intelligentie zal het tijd worden om meer vanuit ons hart te leven. 

Margot geeft haar lezing op 7 september 2021. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in via onze QR-code of stuur een mail naar info@mission-summit.nl