Terug

Kilimanjaro

MISSION SUMMIT GOES KILIMANJARO IN 2019!

Ben jij klaar om jouw eigen bergen te verzetten in 2019? Mission Summit daagt je uit om voor eind 2019 tenminste één item van jouw bucketlist af te strepen en de ultieme uitdaging aan te gaan: het beklimmen van de hoogste berg van Afrika; de Kilimanjaro!

Mission Summit is in 2011 ontstaan toen een vriendengroep zich ten doel had gesteld om de Kilimanjaro te beklimmen. Toen bij een van de vrienden MS werd geconstateerd, kreeg dit doel een extra lading. De vrienden besloten om hun doel te koppelen aan fondsenwerving om MS de wereld uit te helpen. Het is nu tijd voor een nieuwe beklimming!

WAAROM?

In Nederland hebben ongeveer 17.000 (1 op 1000) mensen MS, wereldwijd zijn dat er meer dan 2,5 miljoen. Deze ziekte aan het centrale zenuwstelsel heeft een grote impact op de levens van MS-patiënten en hun omgeving, aangezien de ziekte chronisch is en mensen met MS hun hele leven vastzitten aan een medicatietraject. Er is namelijk nog geen oplossing voor MS.

Met het beklimmen van de Kilimanjaro wil Mission Summit MS onder de aandacht brengen bij het grote publiek. De deelnemers aan de beklimming zullen zich inspannen om meer aandacht te vragen voor MS en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Met de poging tot de beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg in Afrika, wordt een uniek team geformeerd die met elkaar de strijd tegen MS én een hele mooie sportieve uitdaging aangaan.
Er zullen zowel mensen met MS als mensen zonder MS mee gaan. De deelnemers met MS hebben een vorm van MS waarbij zij nog relatief veel kunnen. De deelnemers voelen een grote verantwoordelijkheid om MS onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.

ONDERZOEK VUMC MS CENTRUM

Mission Summit gelooft dat wetenschappelijk onderzoek de weg voorwaarts is voor het oplossen van deze zenuwslopende ziekte. Daarom is deze expeditie gekoppeld aan fondsenwerving. Het doel is om minimaal € 50.000,- op te halen. Dit bedrag komt ten goede aan het onderzoek ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’. Dit onderzoek is geïnitieerd door Prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam en tevens ambassadeur van Mission Summit

Meer informatie over Project Y is te vinden op de site van het VUmc.

MOVE YOUR MOUNTAINS!

Mission Summit biedt jou in samenwerking met de Mountain Network de kans om mee te klimmen. Tegen een aantrekkelijke prijs kan jij onderdeel worden van het Mission Summit team. Om deze unieke ervaring mee te mogen maken, zal je dus jouw eigen bergen moeten gaan verzetten.
Het doel is om € 50.000,- op te halen en daar is jouw hulp bij nodig! Voorwaarde aan deelname is het inzamelen van minimaal € 1.000,- sponsorgeld bovenop de kosten die gepaard zullen gaan met de reis en de beklimming. Hoe? Daar ben je helemaal vrij in! 

Via het platform van MoveS maak je eenvoudig een eigen actiepagina aan waarop je direct donaties kunt ontvangen. Meer informatie hierover volgt snel. 

PROGRAMMA EN KOSTEN

De datum staat nog niet vast maar de beklimming zal, gezien de weersomstandigheden op de Kilimanjaro, begin oktober 2019 plaatsvinden. De beklimming duurt ca 7 dagen en de totale reis duurt in ieder geval 10 dagen. Om een idee van het programma te krijgen kun je alvast even kijken op de website van Mountain Network
De verwachte deelnamekosten (excl. reis) zijn circa € 2.850,-

INCLUSIEF

 • Trainingsdag bij Mountain Network Arnhem en op de Veluwe (zondag 12 mei 2019)
 • Transfers van en naar Kilimanjaro airport – Arusha (eerste en laatste dag in programma)
 • Lokaal vervoer Arusha – start/eindpunt beklimming
 • Drie hotelovernachtingen in luxe lodge met zwembad in Arusha o.b.v. 2-persoonskamer en inclusief halfpension
 • Alle overnachtingen in 2-persoons-koepeltenten tijdens beklimming
 • Alle maaltijden op de berg
 • Begeleiding door Nederlandse Mountain Network expeditieleider én lokale berggidsen
 • Alle lokale vergunningen en toeslagen, o.a. Kilimanjaro National Park fee twv $1109
 • Ongevallenverzekering
 • BONUS: gratis materiaal huur: dikke donsjas, slaapzak, slaapmat

EXCLUSIEF

 • Vluchten
 • Visum ($50)
 • Fooigelden ($180) (Let op: dit bedrag is significant lager dan afgelopen jaar ivm nieuwe lokale partij)
 • Drankconsumpties en lunch/snacks in het dal
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Kleding- en overige uitrusting
 • Onvoorziene kosten, bijv. voortvloeiend uit het eerder verlaten van expeditie

NB Om de expeditie door te kunnen laten gaan moeten er minimaal 7 deelnemers zijn

ERVARING EN FYSIEKE CONDITIE

Om deel te nemen aan de Kilimanjaro expeditie heb je geen bergsportervaring nodig. Wel heb je een goede basisconditie nodig en vooral een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen. Bergwandelervaring is zeker een pré. In de voorbereiding en informatiesessies wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed en bespreken we de mogelijkheden om met elkaar te trainen ter voorbereiding.

HEB JE INTERESSE?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen of je gelijk aan te melden voor de informatiebijeenkomst.

Op maandag 21 januari 2019 organiseren we een eerste vrijblijvende informatiebijeenkomst bij Mountain Network in Nieuwegein en vertellen we je graag over het volgende; 

 • Niels van Buren zal vertellen over de stichting Mission Summit en de fondsenwerving
 • Barbara van der Meer van Mountain Network geeft uitleg en praktische informatie over de   expeditie naar Kilimanjaro. Barbara werkt bij Mountain Network, de organisatie die de reis zal begeleiden.
 • Een teamlid van Mission Summit vertelt over de ervaringen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro in 2011.
 • Na deze presentaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen

Wanneer: maandag 21 januari 2019

Hoe laat: van 19.00u. tot 21.30u.

Waar: Mountain Network, Blokhoeve 12, 3438 LC Nieuwegein